ВНИМАВАЙТЕ С АЛТЕРАТИВНИТЕ МЕТОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ!

Животът е движение!

ВНИМАВАЙТЕ С АЛТЕРАТИВНИТЕ МЕТОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ!

30.07.2018 ЗДРАВИ СТАВИ 1

Често пъти страдащите от костно-ставни заболявания остават разочаровани от ефекта на лекарствата, които приемат и терапията, на която са подложени. Тъй като медицината не може да обещае пълно излекуване или сигурно спиране на болките, засегнатите често се обръщат към алтернативни терапии с неясен, а понякога с опасен за здравето ефект. Отнесете се сериозно към проблема и внимавайте алтернативните методи на лечение да не причинят още проблеми освен съществуващите. Предлагаме Ви няколко съвета, чрез които да избегнете вероятно заблуждение:

  1. Болката при костно-ставните заболявания често е вариабилна: ту се появява, ту изчезва. Не бързайте да отдавате подобрението си на алтернативната терапия, тъй като е щяло да настъпи независимо от нея.
  2. Природните продукти не винаги са безвредни. Билките могат да имат мощно въздействие и да си взаимодействат неблагоприятно с други лекарства. В случай на нежелани реакции, веднага потърсете своя лекар.
  3. Четете внимателно опаковката и листовката. Производителите и вносителите на хранителни добавки са длъжни да описват коректно състава и предназначението на продуктите си, без да си позволяват завишени медицински претенции, които не отговарят на истината. При хранителните добавки не е задължително да има листовка, тъй като необходимата информация се изписва на опаковката.
  4. Избягвайте алтернативни методи, които са подкрепени само от лични препоръки и мнения. В представяне на фалшиви продукти, често пъти има снимки на лекари, които се оказват модели, заливащи сайтове с платени и безплатни снимки. Не се доверявайте на обещания за оздравяване, на „разсекретена информация“ и на „научни доклади“. Ако действително някой лекар промотира продукт за става, това трябва да стане чрез изписване на имената, длъжността и здравното заведение в България, в което практикува.
  5. Ако сте бременна или кърмите, задължително се консултирайте с лекар, преди да приемате каквито и да било хранителни добавки. Както споменахме и по-горе, те не са напълно безвредни и единствено лекар може да прецени съотношението полза-риск.

 

 

One Response

  1. […] процесите на износване и стареене на ставите. Съдържа сертифицирани суровини, които са незаменими за терапията при […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *