СТУДЕНОТО ВРЕМЕ АТАКУВА СТАВИТЕ

Животът е движение!

СТУДЕНОТО ВРЕМЕ АТАКУВА СТАВИТЕ

26.11.2018 ЗДРАВИ СТАВИ 0

Когато времето се влоши много хора започват да се оплакват от болки в ставите, като най-чувствителни на промените са коленете, пръстите на ръцете и тазобедрените стави. Защо се получава така? При проблеми със ставите метаболитните процеси в ставния хрущял са нарушени и веществата, с които се подхранва ставата се разпадат много по-бързо, отколкото се образуват. При ниски температури кръвообращението се нарушава и ставната капсула получава по-малко от ценните вещества, с които се подхранва. При по-малко приток на кръв от една страна  хрущялът не получава „храната“, необходима за изграждането на нови клетки, а от друга разрушаването на съществуващите клетки се ускорява.  Това е особено мъчително за хората с дегенеративни ставни изменения, защото обостря неприятните симптоми – отоци, болки, скованост. Друга причина, която може да провокира ставни проблеми е това, че заради лошото време през есенно-зимния сезон, нивото на нашата физическата активност рязко спада и мускулите, които поддържат ставата отслабват. Вследствие на това, при извършване на елементарни ежедневни дейности, товарът върху ставите се увеличава. Ограничените движения също забавят кръвообращението и ставата не получава необходимото подхранване. Когато продължително време сме изложени на студ, имунната ни защита отслабва, което създава условия за развитие на възпаление, включително и в ставите.  Как да противодействаме на тези негативни промени в опорно-двигателния апарат?

На първо място трябва да подобрим кръвообращението, затова  редовната физическа активност е от изключително значение. Разходка при подходящо време или упражнения вкъщи ще подкрепят мускулния тонус и ще подобрят храненето на ставите. От изключително значение е и това да се погрижим костите и ставите да получават веществата, от които се нуждаят за тяхното нормално функциониране.  Най-доброто средство за това е  иновативният продукт „Флекс комплекс“. Във „Флекс комплекс“ се съдържат всички ценни компоненти, необходими за здравето на ставите:

  • Глюкозамин – основна компонента на ставния хрущял, ставните връзки и сухожилията
  • Хондроитин – най – важната съставка на съединителната тъкан
  • МСМ – участва в образуването на хрущял и колаген и подпомага при възпалителни процеси в ставите
  • Хиалуронова киселина – има уникалната способност да възстановява ставната течност. Участва и в състава на ставния хрущял, като осигурява неговата гъвкавост и еластичност
  • Авокадо и соя – подпомагат кръвообращението в ставата, изключително подходящи при възпалителни процеси, забавят осезаемо процеса на износване и стареене на ставите
  • Котешки нокът и корен от сладник – съдействат при възпалителни процеси, отоци и имат имуномодулиращо действие
  • Манган и бор – незаменими микроелементи, които подпомагат костно-ставното здраве.

Приемът на „Флекс комплекс“ оказва изключително благоприятно въздействие върху ставите, подкрепя здравината и еластичността на ставния хрущял и забавя процесите на износване и стареене на ставите. Продуктът може да се закупи без рецепта от всяка аптека и няма аналог в сегмента-„Флекс  комплекс“ е най-интензивният и най-препоръчван продукт за здрави стави и кости в България!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *